2023-11-28

 25.11.2023 год





























је у Багрдану, у препуној сали Основне школе“ Јоца Милосављевић“ прослављена петогодишњица постојања и рада Књижевног клуба“ Душан М.Дачић“.
Извештај о раду Клуба за протекли период поднео је председник Клуба Здравко  Сретеновић, а краћу биографију Душана М. Дачића прочитала Жижа Танасијевић.
На основу одлуке Управе Клуба уручена су и извесна признања и награде:
Високо признање Клуба за господина ДРАГАНА МАРКОВИЋА-Палму, председника Скупштине града и за Локалну самоуправу града Јагодине уручиће се у Градској управи. Повеље Клуба уручена је Снежани Бихлер-професору књижевности, председнику Књижевног клуба“ Ђура Јакшић“ из Јагодине, Јовану Бундалу, књижевнику из Београда и Хранимиру Хранету Милојковићу-постхумно, књижевнику из Сокобање. Захвалнице Клуба су уручене. Лазару Маринковићу из Глоговца, удружењу „ Пчелар“ из Багрдана, О.Ш.“ Јоца Милосављевић“ –Багрдан, недељнику“ Нови пут“ и Радошу Здравковићу из Багрдана. Медаље Клуба за петогодишњу активност уручене су свим активним  члановима Клуба, као и пријатељима Клуба: Живораду Милетићу-председнику Књижевног клуба „ Душан Матић“ из Ћуприје и Тонију Стојановићу-секретару Књижевног клуба“ Ђура Јакшић“ у Јагодини.
Нове чланске карте Клуба добили су : Леда Миловановић-рођ. 2012 год, као и књижевници из Ћуприје:  Звездана Милосављевић, Снежана Миладиновић и Живорад Милетић. До краја вечери своје стихове читали су, осим чланова Клуба домаћина, и песници из Параћина, Ћуприје, Јагодине, Лапова..Крај прославе је обележила велика рођенданска торта, а као и увек, и сада је, својом камером све прибележио фотограф Милосав Миша Брајковић.

Нема коментара:

Постави коментар