2024-09-02


01.09.2024
Адровац код Алексинца и песничка манифестација " Рајевском у част".
Чланови нашег Клуба су такође били на тој манифестацији и то: Милијана Светлана Николић, Малина Павловић и Мирослав Митровић.

25.08.2024 Нова промоција књиге " Плавооки" Стефана Дугалића из Глоговца, члана Књижевног клуба " Душан М. Дачић".
У дворишту старе школе у Багрдану је одржана трећа по реду промоција књиге " Плавооки". Прва промоција је одржана у Параћину, у Културном центру, у организација СКОР-а за Поморавски округ-а Стефан је и члан ове престижне књижевне организације, а друга у Ћуприји, у организацији Народне библиотеке " Душан Матић". И ову промоцију у Багрдану Стефан је отворио колом на  фрули, а у програму су још учествовали: професор енглеског језика Милена Цупара из Глоговца, Стефанова учитељица, па Љубинко Весић-први Стефанов учитељ на фрули, Жижа Танасијевић је прочитала рецензију из књиге, коју потписује  професор књижевности Снежана Бихлер из Јагодине, председник КК " Ђура Јакшић", а публици се представили и ученици Музичке школе: Светозар Станојевић-виолина, Матеја Николић-кларинет и Вељко Настић -труба.
Песме су, осим самог аутора казивали и Драгица Шредер-знаменита књижевница и преводилац из Хилдена, Немачка, са боравком у Милошеву, као и Жижа Танасијевић-члан Клуба из Багрдана.
Музички део програма улепшала је и Миланка Јовановић, интерпетацијом изворних песмама, а о Стефану су говорили и његови родитељи Виолета и Иван. Модератор је био Здравко Сретеновић, а све је снимио и усликао Александар Јевтић, млади писац из Глоговца.
















24.08.2024 У Костолцу, у организацији Клуба љубитеља књиге" Мајдан" одржани су 13.Међународни песнички сусрети са учешћем песника из преко 40 земаља, са 5 континената. И наш Клуб је имао своје представнике: Милијана Светлана Николић је освојила награду " Орфејев свитак", а Здравко Сретеновић награду " Еуридикина повеља"
Прелепо песничко дружење на обали Дунава.