2019-11-07


03.11.2019  "Са Камиљег појила 2019  " Прослава прве годишњице Клуба и промоција прве књиге -Зборника радова чланова Клуба" Завичајни песмоплови "
 У просторији Основне школе у Багрдану у недељу  3.11. 2019 год. одржана је прослава Прве годишњице постојања и рада књижевног клуба и уједно и прва промоција прве књиге " Завичајни песмоплови". Госте је дочекала по српском обичају -погачом и сољу- Тијана Златковић ученица основне школе у Багрдану.
После уводне речи председника Клуба  извештај о раду је прочитала секретар  Светлана Крстић, да би затим рецензију о књизи прочитао познати јагодински књижевник Ратко Стојиловић . који је и писао. Милан Дачић је прочитао  Песму о Виду свог покојног оца Душана Дачића, а затим су наставили да се представљају својим песмама како аутори Зборника тако и песници гости: Светлана Милијана Николић, Звездана Крстић, Мирослав Митровић, Александар Милојковић, Живорад Милетић, Мирјана Нешковић, Душан Томић, Малина Павловић, Милован А.Павловић, Теодора Тодоровић, Раша Цалић, Хаџи Ковиљка Илић, Светлана Крстић, Милован Илић, Марина Пантић, Сабах ал Зубеиди из Београда, Катарина Карић, Небојша Петровић, Здравко Сретеновић, Борислав Бора Благојевић..
Музичку подлогу су давали :оркестар Моравске аждаје Јован Јовановић ,Славиша Тошић, а на фрули је свирао Дејан Димитријевић, док је све одушевио малени Стефан Дугалић из Глоговца свирањем на фрули и саксофону. Изворне песме је певала Миланка Јовановић из Ловаца, а као изненађење су наступили Звездана Крстић и њени синови. Присутне је поздравио и професор на богословији Свети Сава у Београду господин Горан Раденковић , а на крају програма се представили и чланови КУД-а "Света Милановић-Поте".После је уследила деоба захвалница спонзорима и драгим пријатељима. Наставак вечери је уследио у просторији пензионера , уз слављеничку торту, песму и музику до касно у ноћ.

Нема коментара:

Постави коментар