2024-05-02

26.04.2024  У организацији Сеоске библиотеке " Живко Јевтић" и Књижевног клуба " Душан М.Дачић" одржана је традиционална манифестација " Живково пролеће 2024" .
У препуној сали сеоске библиотеке деца-учесници су читали своје радове на тему " Мој љубимац". Леда Миловановић, прошлогодишња победница је прочитала кратке биографске податке о Живку Јевтићу, а потом су своје радове читала деца која нису освојила награде: Марта Миладиновић и Лука Динић, учен, 4.  раз. О.Ш. из Милошева, који су извели и један изванредан скеч у припреми са учитељицом Славицом Јовановић. Затим су своје радове читали ученици 1 /3 разреда О. Ш." Рада Миљковић" из Јагодине: Ђорђе Ђурђевић, Вукашин Марковић, Мила Милановић, Михајла Арсић, Миња Ђокић.  Ментор ових ученика је учитељица Бојана Цанић.
 У категорији млађег узраста 1. место је освојио Митић Виктор, уч. 3. раз. О.Ш. у Доњем Рачнику, учитељица Драгана Димитријевић, друго место је освојила Анђелија Нешић, уч. 1. раз, О.Ш." Рада Миљковић" из Јагодине, а треће место равноправно деле: Катарина Обрадовић, ученица 2. разреда из Милошева и Стефан Јовановић учен 1. разреда из Јагодине.
У старијој категорији до 8. разреда прво место је освојио Стефан Дугалић, ученик 8. разреда из Глоговца, а друго место Марија Миловановић, учен. 8 раз. из Ракитова.
У музичком делу смо видели Леду Миловановић са трубом и Стефана Дугалића са фрулом. Модератор вечери библиотекар Светлана Крстић.

Нема коментара:

Постави коментар