2024-10-13

28.09.2024. У Макрешанима, код Крушевца, је одржана промоција најновијег Зборника песама:  "Мојсињски саборник" који су приредили књижевници Јасмина Димитријевић и Мирослав Мирко Стојадиновић. Међу песницима из целе Србије и дијаспоре учествовали су и песници из нашег Клуба: Љиљана Марковић, Здравко Сретеновић/ похвала за песму/ и Мирослав Митровић.







Предивно организована манифестација.

15.09.2024.  У Белим Водама код Крушевца је одржана традиционална 16-а по реду културна и етнолошка манифестација" Моравски цароставник". Идејни творац је др. Велибор Лазаревић, а у организацији су још учествовали МЗ Беле Воде, Вукова задужбина у Белој Води, а суорганизатор је Удружење песника Србије-Поезија СРБ из Крушевца.
Наш Клуб, односно председник Клуба Здравко Сретеновић, је био колачар .Сви учесници манифестације су примљени у свечаној сали  Народног музеја у Белој Води, а програм је отпочео читањем поезије посвећене води код Беловодске чесме и стављањем венчића од цвећа на излазним лулама. Поезију је читало 6 песника из 6 градова Србије: Ковиљка Илић из Багрдана, Томислав Димитријевић Томако из Трстеника, Моравка Младеновић из Ћуприје, Миодраг Миган Глигоријевић из Параћина, Мирослав Кркић Пилот из Ћићевца и Мирјана Јовановић из Крушевца. Неда  Васић је пустила венчиће за Веру, Љубав и Наду. Камен белутак, симбол манифестације, уз пригодну беседу Здравко Сретеновић из Багрдана, предао је свечано будућем колачару и домаћину Нади Милосављевић-Кети-књижевници из Крушевца. После тога је програм настављен у ресторану уз читања песама песника из Багрдана, Крушевца, Треботина, Ћићевца, Коњуха, Трстеника, Ћуприје.. Од наших песника учествовали су: Ковиљка Илић, Милијана Светлана Николић, Жижа Танасијевић, Љиљана Марковић,  Малина Павловић, Мирослав Митровић, Здравко Сретеновић, као и гулсар Милан Јовановић, певачи етно песама Миланка Јовановић и Славица Лазаревић.
О самој манифестацији писали су " Курир" као и " Илустрована политика"