2024-10-18

06.10.2024. Промоција 6-ог по реду Зборника нашег Клуба" Мој ЉУБИМАЦ



   У Багрдану одржана промоција најновијег међународног Зборника најлепших песама о љубимцима „Мој љубимац“ у издању Књижевног клуба“ Душан М. Дачић“. Ово је шести Зборник за шест година постојања и рада клуба, а 15-ти од укупно издатих рачунајући и књиге чланова Клуба.

    У Зборнику је заступљено 62 аутора како из Србије, како  из Републике Српске, БиХ, Сад.. Промоција је одржана у великој сали Дома културе у Багрдану уз учешће песника из Лознице, Трстеника, Параћина, Алексинца, Бована, Ћуприје, Житковца, Смедерева, Супске, Мијатоваца, Грабовца, Сокобање, Крагујевца, Јагодине, Беле воде,..
    
Програм је отворио колом на фрули један од најмлађих чланова Клуба и члан СКОР-а Стефан Дугалић, да би рецензију прочитао професор Томислав Ђокић из Параћина. Најпре су се представили најмлађи чланови заступљени у Зборнику који су били победници манифестације "Живково пролеће 2024" :Стефан Дугалић 1. место и Марија Миловановић, 2. место у категорији од 5. до 8. разреда, па ученици од 1.до 4.разреда: Анђелија Нешић 2.место, Катарина Обрадовић и Стефан Јовановић 3.место
   
Затим смо уживали у поезији Љутомира Рундића и Виолете Даниловић из Лознице, Љиљане Глигоријевић из Житковца и Мирослава Мишела Болтреса из Смедерева, Слађане Божић из Бована, Живорада Милетића из Супске, Моравке Младеновић, Снежане Миладиновић из Ћуприје, Звездане Милосављевић из Мијатовца, Милана Љ. Обреновића из Крагујевца, Златице Аранђеловић из Крежбинаца, Радмиле Милојевић из Параћина, па песника из домаћег клуба: Ковиљке Илић, Светлане Милијане Николић, Љиљане Марковић Жиже Танасијевић, Сунчице Милојевић, Мирослава Митровића, Александра Милојковића, Бобана Илића/читала Јасмина Илић/, Милосава Мише Брајковића /читала исто Јасмина Илић/. Учествовали су и песници који нису били заступљени у Зборнику : Томислав Димитријевић Томако из Трстеника, Шика Милошевић из Грабовца, Сава Мијодраг Радивојевић, Љубисав Ђорђевић Бики из Трстеника, Наташа Пејковић из БЕЧА, Гордана Марковиц и Милена Пчињски из Ћуприје, доктор Веља Лазаревић из Беле Воде, Снежана Бихлер и Тони С. Стојановић из Јагодине, Анита Арсић из Јагодине,..Љубиша Вељковић из Сокобање..   Своје умеће на гуслама је показао гуслар МИЛАН ЈОВАНОВИЋ, а у певању етно песама Миланка Јовановић. Посебно су публику одушевили најмлађи полазници ПУ"Чаробна мала сирена ",старости 4 и 5 година, из Београда који су своје прве фолклорне кораке ван вртића баш приказали на позорници у Багрдану, а припремала их је њихов васпитач Невена Сретеновић Марковић пореклом из Багрдана. На крају Програма се публици представио КУД" Света Милановић - Поте " Спонзори: Ивана Богосављевић и Миланка Панић. Посебно се истакао Зоран Радошевић из Милошева спремајући „ војнички пасуљ“ за све госте –учеснике промоције. Све је својим фото-апаратом вредно прибележио фотограф Милосав Миша Брајковић..



































Нема коментара:

Постави коментар